💥 20% korting op ALLES

💥 20% korting op ALLES

Zoek producten

Maak je klaar voor regenachtige dagen!

Slecht weer bestaat niet als je bij RevolutionRace shopt!

Laat je niet tegenhouden door de regen om van de natuur te genieten - maar vergeet niet om de juiste kleding te kiezen die je droog houdt.
Al onze regenkleding is waterdicht tot verschillende niveaus en ademend op verschillende manieren. Het belangrijkste is om te ontdekken wat het beste bij jou en jouw activiteiten past.

RR's beste keuzes voor waterdichte kleding

Waterdichtheid en DWR-behandelingen

Waterkolom

"De waterkolom beschrijft de waterdruk in millimeters die een stof aankan voordat het water het materiaal binnendringt. Stel je voor dat je een glazen buis op een kledingstuk plaatst en deze met water vult. Als je de buis tot 15.000 mm hebt gevuld, oftewel 15 meter, en het water gaat door de stof heen, dan heeft het kledingstuk een waterkolom van 15.000 mm.

Al onze waterdichte kledingstukken zijn voorzien van een waterkolom, zodat je gemakkelijk een overzicht kunt krijgen van hoe waterdicht het kledingstuk is. Voor jou als klant is het een certificaat van het feit dat de stof van het kledingstuk is getest op waterbestendigheid. RevolutionRace test ook alle waterdichte uitrusting in de natuur om functionaliteit in alle seizoenen en weersomstandigheden te garanderen."

100% PFC-vrije DWR

RevolutionRace gebruikt in alle producten een 100% PFC-vrije DWR. DWR staat voor Durable Water Repellent. Deze behandeling voorkomt dat de stof doorweekt wordt, zwaar en koud aanvoelt en je prestaties nadelig beïnvloedt. De DWR zorgt ervoor dat het water in druppels van het kledingstuk afloopt. Op den duur kunnen slijtage, vuil en lichaamsstoffen de DWR-behandeling beïnvloeden, daarom moeten waterdichte, ademende kledingstukken opnieuw worden geïmpregneerd. Als je merkt dat je kledingstuk water opneemt, raden we je aan je kledingstuk te wassen en in de wasdroger te drogen om de DWR-behandeling opnieuw te activeren. We raden je ook aan om het kledingstuk eens in de zoveel tijd te impregneren met RevolutionRace Heat Wax

Hoe maak je je kleding waterdicht

Tips voor regenachtige dagen

icon-checkmark.svg Ventilatie en ademend vermogen

Houd er rekening mee dat zweet ook vocht is dat het lichaam afkoelt en je humeur tijdens een hike kan beïnvloeden. Het is niet altijd het belangrijkste om de hoogste waterkolom te hebben als je gaat wandelen, het is ook belangrijk om kleding te hebben die ademt. Vind de balans die het beste bij jou en je activiteit past.

icon-checkmark.svg Getapete naden

Kies bovenkleding met getapete naden en waterbestendige ritsen. Hier zijn de kledingstukken het zwakst en zal het water als eerst erdoorheen lekken.

icon-checkmark.svg Een ruime capuchon

Een goede capuchon is je beste vriend bij zware regen. Kies een capuchon die iets langer is en je gezicht beschermt. Het is ook belangrijk dat je hem kunt aansnoeren zodat de capuchon blijft zitten als het waait. Een goede tip is om ook een pet te dragen voor extra bescherming.

Met wat voor weer zul je te maken krijgen

Voor een normale wandeling in de regen

Silence ProShell is een jas die je kunt gebruiken voor allerlei buitenactiviteiten. De getapete naden in combinatie met een Hypershell® Pro-membraan maken de jas waterdicht. Het membraan met vierwegstretch is zowel stil als soepel. Nu vernieuwd met een nieuwe, verbeterde stof en waterdichte YKK-ritsen.

Waterkolom: 15 000 mm
Ademend vermogen: 8 000 g/m²/24h
Gewicht van de jas: 650 g in maat Medium (Heren)
Ontworpen voor: Wintersport, Vissen, Hondensport, Mountainbiken, Wandelen, Allround

Prijs van de jas: € 119
Prijs van de broek: € 109

 

Neem een kijkje →

 

Als het af en aan regent

Monsoon Jacket is onze eerste langere, multifunctionele jas, ontwikkeld om bestand te zijn tegen het weer zonder in te leveren op stijl. De jas heeft een wind- en waterdicht Hypershell® Performance-membraan met PFC-vrije BIONIC-FINISH®ECO-behandeling. Alle ritsen zijn van YKK® AquaGuard en de naden zijn volledig getapet om vocht buiten te houden.

Waterkolom: 10 000 mm
Ademend vermogen: 10 000 g/m²/24h
Gewicht van de jas: 814 g in maat Medium (Dames)
Ontworpen voor: Wandelen, Allround, Urban, Vissen, Alpinisme, Hondensport

Prijs van de jas: € 149

 

Neem een kijkje →

 

×