Zoek op categorie, product, activiteit...
Tieners
Nieuws
Bestsellers
Accessoires
Tassen
Schoenen

Waterdichte en ademende kleding

Onze beste regenjassenOnze beste regenbroeken

Bescherming tegen de elementen terwijl je buiten bent, is essentieel. De sleutel tot comfort in alle weersomstandigheden is waterdichte, ademende bovenkleding. Jassen en broeken met waterdichte stoffen zijn de eerste stap om droog te blijven, zodat je je kunt concentreren op je plezier buiten. Hier leren we je alles wat je moet weten om de juiste jas of broek uit te kiezen.

Vattenpelare-overview.jpg

Waterkolom overzicht  icon-material-waterproof-02.svg

Waterkolom, ook wel waterkolomdruk genoemd, is een maatstaf voor hoeveel waterdruk het materiaal kan weerstaan ​​voordat het water doorlaat. Het wordt vaak afgekort met wk of mwk. De waterkolom beschrijft de waterdruk in millimeters die het materiaal aankan voordat het water het materiaal binnendringt. Stel je voor dat je een glazen buis op een kledingstuk plaatst en deze opnieuw met water vult. Als je de buis tot 15.000 mm, dus 15 meter gevuld hebt, gaat het water door het materiaal. Dan heeft het kledingstuk een waterkolom van 15.000 mm.
Waterbestendigheid (mm)
Weersomstandigheden
6 000 – 10 000 mm Bestand tegen lichte regen, matige sneeuw, lichte druk.
11 000 – 15 000 mm Matige regen, gemiddelde sneeuw, lichte druk.
16 000 – 20 000 mm Bestand tegen lange ritten of wandelingen in zware regen, natte sneeuw, een beetje druk.
20 000 mm + Bestand tegen zware regen, natte sneeuw en hoge druk.

We testen de waterkolom van alle waterdichte kledingstukken in een laboratorium en labelen ze met een waterkolom, zodat je gemakkelijk een overzicht krijgt van hoe waterdicht elk kledingstuk is. Het is ook een certificaat voor jou als klant dat de stof van het kledingstuk is getest op waterbestendigheid. We testen alle kledingstukken ook in de natuur in echte weersomstandigheden bij verschillende temperaturen en seizoenen om optimale functionaliteit te garanderen.

Ademend vermogen icon-material-breathable.svg

Net als de waterkolom wordt het ademend vermogen gemeten in een laboratorium. Ademend vermogen is een maatstaf voor het vermogen van een materiaal om lichaamsvocht af te voeren. Het wordt gemeten in g/m2/24 uur, dat is de hoeveelheid vloeistof, gemeten in grammen, die een vierkante meter stof per dag kan afvoeren. Labtesten zijn een goede manier om het ademend vermogen te meten, maar het is iets ingewikkelder. Buitentemperatuur, vochtigheid, activiteit, regen, zon; alles heeft invloed op hoe goed het ademend vermogen van een kledingstuk is. RevolutionRace test het ademend vermogen van alle waterdichte kledingstukken in het echt, in de natuur in wisselende weersomstandigheden en seizoenen om functionaliteit te garanderen.

Hoe werken waterdichte materialen die ademen?  3-layers-construction-fabric.svg

Waterdichte materialen die ademen zijn gemaakt van een buitenmateriaal, een waterdicht membraan dat gelamineerd is aan de binnenkant en vaak een derde materiaal binnenin het membraan voor comfort. De functie van het buitenmateriaal is om duurzaam te zijn en er goed uit te zien, het is niet waterdicht maar behandeld met een DWR (Durable Water Repellent) zodat het geen water opneemt. RevolutionRace gebruikt in al haar producten een fluorkoolstofvrije DWR. Het membraan is het waterdichte deel van de stof en houdt het vocht buiten, het membraan heeft microscopisch kleine gaatjes die het water buiten houden maar de kleinere deeltjes uit de waterdamp van het lichaam vrijlaten. Het zijn deze 3 lagen die een 3-laagse constructie vormen. Er zijn ook producten met 2 lagen, deze missen de binnenlaag en hebben in plaats daarvan vaak een loshangende voering aan de binnenkant van het kledingstuk. Om het nog ingewikkelder te maken, zijn er ook producten met 2,5 lagen, waarbij het binnenste materiaal is vervangen door een dunne filmlaag die op het membraan is gedrukt om gewicht te besparen.

 

Waterproof-NL.jpg

Wat is Hypershell®?  icon-material-insulation-01.svg 

Hypershell® is het eigen merk van RevolutionRace, een verzamelnaam voor alle materialen die we zelf hebben ontwikkeld. Wat de materialen dan onderscheidt, is het concept dat daarna komt. We hebben verschillende concepten op verschillende materialen die allemaal unieke eigenschappen krijgen.  
• Hypershell® Denim: Katoenvrije duurzame stof.
• Hypershell® SS: Waterafstotende softshell.
• Hypershell® Pro Stetch: Een duurzame, superstrakke stof
Hypershell®-membraan
Hypershell®-membranen zijn verkrijgbaar in drie verschillende niveaus: Core, Performance en Pro. We hebben elk RevolutionRace-kledingstuk uitgerust met een premium Hypershell®-membraan dat past bij het beoogde gebruik van het kledingstuk, geoptimaliseerd voor verschillende activiteiten en weersomstandigheden.
• Hypershell® Core 5 - 10 000 mm
• Hypershell® Performance 10 - 15 000 mm
• Hypershell® Pro 15 - 30 000 mm

Wat is DWR? icon-material-insulation-01.svg 

DWR
RevolutionRace gebruikt in alle producten een 100% PFC-vrije DWR.
DWR staat voor Durable Water Repellent. De behandeling is bedoeld om te voorkomen dat de stof verzadigd raakt met water, waardoor de stof zwaarder en kouder aanvoelt en de prestaties nadelig worden beïnvloed. DWR zorgt ervoor dat water van de stof af druppelt. Op de lange termijn kan deze behandeling negatief worden beïnvloed door slijtage, vuil en lichaamsvloeistoffen, waardoor een kledingstuk na een tijd niet meer als waterdicht wordt ervaren.
Als je merkt dat je kledingstuk water opneemt, raden we je aan je kledingstuk eerst te wassen en in de droogtrommel te drogen om de DWR-behandeling opnieuw te activeren. Soms moet je het kledingstuk ook zelf opnieuw impregneren.

rain-hypershell-new-size.jpg

Wat is het verschil tussen een waterdicht en waterafstotend kledingstuk?

Het belangrijkste verschil tussen een waterdicht en een waterafstotend kledingstuk is dat het waterdichte kledingstuk zowel een membraan als een DWR heeft, evenals getapete naden. Naden worden meestal aan de binnenkant van het kledingstuk afgedicht met een waterdichte tape. Een waterafstotend kledingstuk heeft alleen een DWR-coating (Durable Water Resistant) en mist een membraan.
Wat zijn de voor- en nadelen van de twee verschillende varianten?
 
Waterdichte kleding
Waterdichte kledingstukken hebben getapete naden en zowel een waterdicht membraan als een waterafstotende oppervlaktebehandeling (DWR). RevolutionRace gebruikt een fluorkoolstofvrije DWR in alle kledingstukken.
+ Voordelen  
Een volledig waterdicht kledingstuk is perfect voor regenachtige dagen of voor winterdagen met natte sneeuw. Een waterdicht kledingstuk houdt je volledig droog tijdens aanhoudende en zware regenval.
- Nadelen
Doordat alle waterdichte kledingstukken een membraan hebben, ademen ze minder goed. Verschillende membranen geven verschillende hoeveelheden vocht af en je kunt ventilatieritsen openen om lichaamsvocht af te voeren, maar een kledingstuk met een waterdicht membraan ventileert nooit zo goed als een kledingstuk zonder membraan.

Bekijk alle waterdichte kledingstukken →
 
Waterafstotende kledingstukken
Waterafstotende kledingstukken hebben geen membranen, maar hebben een waterafstotende oppervlaktebehandeling (DWR). RevolutionRace gebruikt een fluorkoolstofvrije DWR in al zijn kledingstukken.
+ Voordelen
Een waterafstotend kledingstuk ventileert buitengewoon goed en is geschikt voor intensieve activiteiten. Vaak is een waterafstotend kledingstuk voldoende voor mensen die niet meerdere uren achter elkaar in de regen zullen blijven.
- Nadelen  
Waterafstotende kledingstukken zijn alleen bestand tegen matige regen en niet tegen hevige, aanhoudende regen.

Bekijk alle waterafstotende kledingstukken →
Onze regenjassen zijn ademend

Een goede regenjas heeft goede ventilatie nodig. Zelfs regenjassen die ademen zijn daarom vaak voorzien van ventilatieopeningen in de oksels. Onze regenbroeken hebben ventilatieopeningen aan de lange zijde van de broek.

Getapete naden voor waterdichtheid

De naden zijn het zwakke punt van regenkleding omdat er kleine gaatjes ontstaan ​​in de stof van de naald wanneer het kledingstuk aan elkaar wordt genaaid, waar water doorheen kan lekken. Onze waterdichte kledingstukken hebben getapete naden om ze waterdicht te maken.

Ritsen die de regen weghouden

Om ervoor te zorgen dat een kledingstuk geen water doorlaat, zijn waterafstotende ritsen een must-have. De ritsen van onze waterdichte kledingstukken zijn zorgvuldig geselecteerd om hoge waterdruk te weerstaan en in sommige gevallen zelfs voorzien van een beschermflap aan de binnenkant. 

Onze regenjassen gesorteerd van de hoogste waterkolom tot de laagste

Aphex Pro Jacket

Waterkolom: 30 000 mm

Ademend vermogen: 10 000 g/m²/24h

De Aphex Pro Jacket is onze sterkste en meest waterdichte jas voor extreme omstandigheden, volledig water- en winddicht met ons beste membraan: Hypershell® Pro. De jas heeft geweldige ventilatie en een duurzame shellstof. Alle afwerkingen en details zijn gekozen om de ruigste weersomstandigheden te weerstaan, alle ritsen zijn van YKK® Vislon/Aquaguard en de jas is voorzien van verstevigde delen. Uitgerust met Recco® voor vindbaarheid in noodsituaties, zijventilatie en een helmcompatibele capuchon. Onze meest veelzijdige shelljas, draag hem het hele jaar door voor expedities of als technische alpine skishell in de winter.
Lees verder ›
breathable
Ademend vermogen 4/5
Bij activiteit met normale tot hoge intensiteit
windproof
Winddichtheid 5/5
Weerstaat stormen
durable
Duurzaamheid 4/5
Normale tot hoge slijtvastheid

Cyclone Rescue Jacket 2.0

Waterkolom: 20 000 mm

Ademend vermogen: 20 000 g/m²/24h

Cyclone jacket is waterdicht, winddicht en ventileert extreem goed. Deze nieuwe 3-laags jas uit de Rescue™ serie heeft ons beste membraan, Hypershell® Pro, met fluorkoolstofvrije BIONIC-FINISH®ECO voor extra waterbestendigheid. De jas heeft 4-way stretch voor een optimale pasvorm, en is volledig getaped om extreme weersomstandigheden aan te kunnen. De jas heeft 4-way stretch voor een optimale pasvorm, en is volledig getaped om extreme weersomstandigheden aan te kunnen. Met de helm-compatibele capuchon en Recco® reflector, is de Cyclone geschikt voor in zware berggebieden, het hele jaar door. Recco®’s SAR helicopter-detector werkt het hele jaar door en helpt reddingsdiensten om mensen te vinden die verdwaald of gewond zijn geraakt in de natuur. Upgrades: Skipaszakje, diepere handzakken, geoptimaliseerde kraag en vernieuwde pasvorm.
Lees verder ›
breathable
Ademend vermogen 5/5
Bij activiteit met hoge intensiteit
windproof
Winddichtheid 5/5
Weerstaat stormen
durable
Duurzaamheid 4/5
Normale tot hoge slijtvastheid

Whisper Jacket

Waterkolom: 20 000 mm

Ademend vermogen: 10 000 g/m²/24h

Whisper jacket is een multifunctionele shelljas voorzien van een waterdicht Hypershell® Pro membraan. De FreeFlow™ ventilatie helpt bij het transporteren van vocht tijdens intensieve activiteiten. Een capuchon die compatibel is met een helm, verschillende opbergvakken, een skipaszak en een binnenzak. De Whisper is het hele jaar door een perfecte shell voor bergactiviteiten.
Lees verder ›
breathable
Ademend vermogen 4/5
Bij activiteit met normale tot hoge intensiteit
windproof
Winddichtheid 5/5
Weerstaat stormen
durable
Duurzaamheid 4/5
Normale tot hoge slijtvastheid

Typhoon Jacket

Waterkolom: 20 000 mm

Ademend vermogen: 10 000 g/m²/24h

Typhoon Jacket is een volledig waterdichte en ademende 2,5-laagse shell-jas. Het minimalistische ontwerp doet geen concessies aan functies zoals zijventilatie, steekzakken met ritssluiting, een verstelbare capuchon en de borstzak met ritssluiting. Deze lichtgewicht jas wordt opgeborgen in zijn eigen zak en is perfect voor regenachtige dagen.
Lees verder ›
breathable
Ademend vermogen 4/5
Bij activiteit met normale tot hoge intensiteit
windproof
Winddichtheid 4/5
Bestand tegen sterke windkracht
durable
Duurzaamheid 3/5
Normale slijtvastheid

Silence Proshell Jacket

Waterkolom: 20 000 mm

Ademend vermogen: 10 000 g/m²/24h

Silence Proshell jacket is een waterbestendig, volledig getapet drielaags jack met 4-weg stretch. De getapete naden in combinatie met een Hypershell® Pro membraan maken het jack waterbestendig. Het membraan in 4-weg stretch maakt het jack zowel stil als glad. Dankzij de atletische pasvorm en de ventilatieritsen onder de armen is Silence ProShell een jack dat je voor alle typen outdooractiviteiten kan gebruiken. Nu vernieuwd met een verbeterde stof met betere taping en ritsen.
Lees verder ›
breathable
Ademend vermogen 4/5
Bij activiteit met normale tot hoge intensiteit
windproof
Winddichtheid 4/5
Bestand tegen sterke windkracht
durable
Duurzaamheid 4/5
Normale tot hoge slijtvastheid

Monsoon Jacket

Waterkolom: 10 000 mm

Ademend vermogen: 10 000 g/m²/24h

Monsoon Jacket is ons eerste langere multifunctionele jack, ontwikkeld om bestand te zijn tegen verschillende weersomstandigheden zonder af te doen aan stijl. De tweelaagse Monsoon Jacket heeft een wind- en waterbestendig Hypershell® Performance membraan met PFC-vrije BIONIC-FINISH®ECO en twee pit ritsen voor optimale ventilatie. Alle ritsen zijn YKK® AquaGuard ritsen en de naden zijn volledig getaped om vocht buiten te houden. Twee handzakken, twee borstzakken, een mouwzak en drie binnenzakken houden persoonlijke items veilig tijdens outdoor avonturen. De helm-compatibele capuchon is op twee manieren verstelbaar en heeft een versterkt vizier. Monsoon Jacket is een allround kledingstuk dat ideaal is voor de meeste outdoor activiteiten en kan op zichzelf gedragen worden als shell jack, maar ook in combinatie met een isolerende tussenlaag tijdens koudere dagen.
Lees verder ›
breathable
Ademend vermogen 4/5
Bij activiteit met normale tot hoge intensiteit
windproof
Winddichtheid 5/5
Weerstaat stormen
insulation
Isolerend vermogen 4/5
0 tot -10 graden
durable
Duurzaamheid 4/5
Normale tot hoge slijtvastheid

Toplijst regenjassen

Onze regenbroeken gesorteerd van de hoogste waterkolom tot de laagste

Aphex Pro Pants

Waterkolom: 30 000 mm

Ademend vermogen: 10 000 g/m²/24h

De Aphex Pro Pants is onze sterkste en meest waterdichte shellbroek voor extreme omstandigheden, volledig water- en winddicht met ons beste membraan: Hypershell® Pro. DE broek heeft geweldige ventilatie en een duurzame shellstof. Alle afwerkingen en details zijn gekozen om de ruigste weersomstandigheden te weerstaan, alle ritsen zijn van YKK® Vislon/Aquaguard en de boek is voorzien verstevigde delen. Uitgerust met Recco® voor vindbaarheid in noodsituaties en ventilatie aan de zijkant van de dijen. De meest veelzijdige shellbroek, draag hem het hele jaar door voor expedities of als technische alpine skibroek in de winter.
Lees verder ›
breathable
Ademend vermogen 4/5
Bij activiteit met normale tot hoge intensiteit
windproof
Winddichtheid 5/5
Weerstaat stormen
durable
Duurzaamheid 4/5
Normale tot hoge slijtvastheid

Typhoon Pants

Waterkolom: 20 000 mm

Ademend vermogen: 10 000 g/m²/24h

Typhoon Pants is een lichtgewicht, waterbestendige en ademende zip-up broek. Het minimalistische ontwerp doet geen concessies aan functies zoals zijritsen langs de gehele zijkant, een elastische tailleband en steekzakken met ritssluiting. Typhoon pants is de perfecte pullover-broek voor regenachtige dagen. De broek is makkelijk mee te nemen in de geïntegreerde opbergzak.
Lees verder ›
breathable
Ademend vermogen 4/5
Bij activiteit met normale tot hoge intensiteit
windproof
Winddichtheid 4/5
Bestand tegen sterke windkracht
durable
Duurzaamheid 3/5
Normale slijtvastheid

Silence Proshell 2.0 Pants

Waterkolom: 20 000 mm

Ademend vermogen: 10 000 g/m²/24h

Silence Proshell trousers is een volledig getapete broek, gemaakt van 3-laagse stof met vierwegstretch. De getapete naden en het Hypershell® membraan maken de broek waterbestendig. Dankzij het membraan in 4-weg stretch is de broek zowel stil als glad. Met de ventilatieritsen bij de dijen is de Silence ProShell een shellbroek die geschikt is voor alle soorten outdooractiviteiten. De rits bij de beenopening zorgt ervoor dat je de broek over ski- of hikinglaarzen kunt trekken. Ontwikkeld voor vissen, hiken en alpine skiën. **Geüpdatete materialen**
Lees verder ›
breathable
Ademend vermogen 4/5
Bij activiteit met normale tot hoge intensiteit
windproof
Winddichtheid 4/5
Bestand tegen sterke windkracht
insulation
Isolerend vermogen 3/5
0 tot +10 graden
durable
Duurzaamheid 4/5
Normale tot hoge slijtvastheid

Cyclone Rescue Pants

Waterkolom: 20 000 mm

Ademend vermogen: 20 000 g/m²/24h

Cyclonebroek is een waterdichte, winddichte en ademende shellbroek. Met volledig getapete naden, YKK Aquaguard ritsen en PFC-vrije Bionic afwerking eco, houden deze broeken je zeker droog op elk terrein. Het ademende Hypershell® Pro-materiaal in combinatie met ventilatie langs beide dijen zorgt ervoor dat u bij het opbouwen van een zweetlaagje kunt afkoelen. Cyclonebroeken maken deel uit van de Rescue®-serie en zijn uitgerust met RECCO®-reflectoren, die u veilig op de hellingen en in het bos houden. De verstelbare beenopeningen zijn geoptimaliseerd om in de winter over de skischoenen te passen en in de zomer over de wandelschoenen.
Lees verder ›
breathable
Ademend vermogen 5/5
Bij activiteit met hoge intensiteit
windproof
Winddichtheid 5/5
Weerstaat stormen
durable
Duurzaamheid 3/5
Normale slijtvastheid

Toplijst regenbroeken

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen waterbestendig, waterafstotend en waterdicht?

Welke jas en broek moet ik kiezen als ik een goede allroundset wil die bestand is tegen veel regen?

Welke jas en broek moet ik kiezen voor activiteiten met hoge intensiteit waarbij waterbestendigheid is vereist?

Wat is Hypershell®?

Waarom wil je niet altijd een zo hoog mogelijke waterkolom?

Ik ga actief zijn, maar wil toch waterafstotendheid, zijn er hybride jassen?

Ik wil een allround regenjack voor dagelijks gebruik, welke moet ik kiezen?

Wat betekenen getapete naden en waterdichte ritsen? Is het nodig, zelfs als het kledingstuk een hoge waterkolom heeft?

Moet ik een hogere waterkolom kiezen als ik in een storm naar buiten ga?

Wordt de waterkolom beïnvloed door hoeveel ik het kledingstuk gebruik?

Ik wil geen natte billen of knieën krijgen als ik ga zitten, wat moet ik kiezen?

Is mijn jas minder waterdicht als ik een rugzak draag?

Onze partners

Visa
Mastercard
AmericanExpress
Paypal
Apple Pay
DHL
×